OLIJFOLIE

Verschillende soorten olijfolie, o.a. organisch en biologisch, hebben we voor je op de schappen staan. We werken samen met drie leveranciers: Lokris, ABEA en MiTerra. De olijfolie is in grote containers en flacons verkrijgbaar.

Lokris extra virgin olijfolie

De Vargias familie produceert en verkoopt extra virgin olijfolie sinds 1928. De uitzonderlijke kwaliteit van de olijfolie is te danken aan o.a. de ideale omstandigheden waaronder de olijven groeien met het klimaat en de kwaliteit van de bodem. Ze telen en oogsten olijven van hun eigen land of kopen ze van zorgvuldig geselecteerde olijfproducenten. De olijven worden nadat ze geoogst zijn nog dezelfde dag naar de olijfoliemolen gebracht, waar het proces van koude persing op 20 graden begint. Het malen en verpakken van de olie gebeurt in eigen faciliteiten. De olijfolie, met een zuurgraad van minder dan 0.8 (de drempelwaarde), wordt onder strenge voorwaarden opgeslagen. De Lokris olijfolie is een natuurlijk product; er komt geen bewerking of vermenging aan te pas.

ABEA biologische extra virgin olijfolie

De ABEA biologische extra vergin olijfolie heeft een kenmerkend aroma, een zoete smaak en kruidige afdronk. De olijven zijn afkomstig van exclusief geselecteerde olijfgaarden op één van de meest Zuidelijke eilanden van Griekenland: Kreta. Wil je meer weten over waar de olijven vandaan komen, bekijk dan het verhaal van ABEA.

MiTerra extra vergine olijfolie

De MiTerra olijfolie komt van olijfgaarden in de provincie Heraklion op Kreta. De olie wordt gemaakt van de olijven variëteit 'Koroneiki'. De olijfolie heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept, is gezond met een hoge voedingswaarde en antioxiderende werking. De naam van de olijfolie betekent zowel Mijn Aarde (MiTerra) als Moeder in het Grieks. De olie is extra virgin, heeft een zuurgraad onder de 0,5 en biedt een frisse en kenmerkende pittige olijvensmaak.