VERZORGINGSPRODUCTEN

Mastiekproducten

Mastiek zorgt voor een gezond lichaam: onze huid, tanden en zelfs de spijsvertering. Diverse huidproblemen worden opgelost met mastiek. Het helpt bij ontsteking, genezing van wondjes, brandwonden en verbranding door de zon, maar het vermindert ook rimpels en wordt daarom ook wel 'natuurlijke botox' genoemd. Het Europees Medisch Agentschap heeft in 2015 Chios Masticha het predicaat 'Natuurlijk Kruiden Geneesmiddel' (HPMC) gegeven. Met name de werking op de huid en het gebit zijn daarbij benadrukt.

Bestanddelen

De verzorgingsproducten bevatten natuurlijke Mastiek en de meeste aanvullende actieve bestanddelen zijn ook biologisch.

Producten

Mondverzorging

De tandpasta's zijn verkrijgbaar met biologische munt, mandarijn of kamille. Ze bevatten geen fluoride, parabenen, SL(E)S, triclosan en natriumpyrofosfaat (E-450). Dit mondverzorgingsproduct is geschikt voor homeopathisch gebruik en tot 98,2% natuurlijk.

Gezichtverzorging

De gezichtscrème is 95% natuurlijk en bevat hyaluronzuur en allantoïne. Zonnebrandcrème bevat geen metaal nanodeeltjes.

Huidverzorging en haarverzorging

Voor verschillende haartypes zijn er shampoos te verkrijgen. Deze zijn tot 97,6% natuurlijk. Douchegels en shampoos bevatten geen parabenen, SL(E)S, geen propyleenglycol, geen minerale oliën (en derivaten) en geen kunstmatige kleurstoffen. De gebruikte parfums zijn 100% hypoallergeen. Ook de handcrème is klinisch en dermatologisch getest en 100% hypoallergeen (internationaal gecertificeerd).

Zeep

De mastiekzeep is 100% natuurlijk en is met diverse kruiden verrijkt.

Poeder

Mastiekpoeder is 100% zuiver en is goed voor de maag en darmen. Ook werkt het cholesterolverlagend.

Olijfproducten

De producten van ABEA voeden de huid, hebben anti-aging eigenschappen die bijdragen aan het behoud van flexibiliteit, hydratatie en stevigheid van de huid. De aanwezigheid van vetzuren voorkomt het uitdrogen en opnemen van gifstoffen door de huid. De olijven bieden vitamine E en aminozuren die helpen bij de vorming van nieuwe collageen en elastine. De antioxidanten beschermen de huidcellen en versterken de afweer van de huid.

Naast olijfolie komen in de producten o.a. honing, lavendel en sinaasappel terug. ABEA biedt groene zeep gemaakt van olijven, witte zeep met olijfolie en lavendel of sinaasappel geur, groene zeep van olijven met olijvenzaden en honing om te scrubben, shampoo en conditioner met olijfolie en honing, douchegel en bodylotion met olijfolie en sinaasappel, vloeibare zeep met olijfolie en lavendel. 

Ingrediënten

Olijfolie is een pure bron van vitamines (B6, A, E, K), mineralen en aminozuren, die allen de huid en het haar voeden.

Lavendel heeft verzachtende, kalmerende en ontsmettende/antiseptische eigenschappen.

Sinaasappel voor vitamine C, A en antioxidanten die de huid verjongen.

Honing bevat vitamine E en D, en veroorzaakt diepe hydratatie van het haar en antimicrobiële actie.